Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
efektowne kolorowe ciasto, które zachwyci każdego, wbrew pozorom szybko się robi
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 96
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 183
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1471
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 96
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 183
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1471
Składniki
BISZKOPT: Mąki, proszek i kakao razem mieszamy w miseczce. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, a następnie mąki i olej. Delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 20 –25 min. w 180 stopniach.
MASA BUDYNIOWA: Na soku z brzoswkiń (1 szkl.) i cukrze gotujemy budyń, studzimy. Ucieramy masło, dodajemy wystudzony budyń. Masę układamy na biszkopcie. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, układamy na kremie jasnym.
Galaretkę rozpuszczamy w ¾ szkl. gorącej wody. MASA ŚMIETANOWA: Cukier mieszamy ze śmietan-fixem, kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek, na końcu cukier i sok. Wykładamy na brzoskwinie. Następnie układamy herbatniki, zalewamy tężejącą galaretką.