Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest lekkie i łatwe do zrobienia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1053
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1053
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 108
Składniki
Spód ciasta: wyłożyć blaszkę biszkoptami moczonymi w naparze herbacianym ,następnie rozsmarować na nich masę krówkową . Masa serowa: Żelatynę zalać100ml zimnej wody, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na wolnym ogniu, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny lub podgrzać w mikrofali. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące). Zdjąć z palnika, pozostawić do przestudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serki,a na końcu przestudzoną żelatynę.dokładnie wymieszać mikserem i wylać na biszkopty-wygładzić nożem na gładko,na serki ułożyć pokrojone owoce.Lekko schłodzić,a następnie wylać lekko tężejące galaretki na owoce.Chłodzić 2godz.