Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny jesienny makaron z kurczakiem
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 27
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 27
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Składniki
W dużym garnku zagotowuję wodę. Solę i wrzucam makaron. Gotuję al dente. Odcedzam i zostawiam na sicie. W międzyczasie smażę krótko czosnek na niewielkiej ilości oleju. Dodaję cukier i mieszam do rozpuszczenia. Zalewam winem i zagotowuję. Dodaję pierś pokrojoną w kostkę i duszę około 5-7 minut. Dodaję dynię i podgrzewam. Przyprawiam do smaku i duszę. Dodaję paprykę i podgrzewam. Kiedy wszystko jest ciepłe, dodaję makaron i serek homogenizowany. Podgrzewam i przyprawiam do smaku. Dodaję porwaną natkę. Pestki prażę na suchej patelni. Posypuję gorące danie.