Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na oliwie (ok. 4 łyżek). Dodać pomidory z puszki. Dusić pod przykryciem 5 min ,po czym dodać wino i posiekany czosnek. Odparować nadmiar płynu. W tym czasie ugotować makaron ,odcedzić zostawiając odrobinę wody z makaronu. Do sosu dodać małże ,udusić do miękkości ,doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość wrzucić do garnka z makaronem ,lekko podgotować pozbywając się nadmiaru płynu. Na koniec wrzucić posiekaną natkę pietruszki ,wymieszać. Podawać ciepłe.