Do góry

Desery Przepis na:

budyniowiec

Desery

Autor: mazienia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 38

Dodano: 10.03.2008

Odsłon: 5462

ciasto na każdą okazję i każde podniebienie

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. masło,szkl.cukru i 4 żółtka- utrzeć na puch. Następmie +mąkę,proszek do piecz., 3 łyżki mleka, ubitą pianę z 2 białek i ewentualnie zapach. upiec ok 20-30 min , 180-200 stopni C. Na upieczone ciasto wyłożyc owoce, polac je gorącym budyniem. Na gorący budyń ułożyć herbatniki i pozostawic do wystygniecia. polac polewą. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń