Do góry

Przekąski Przepis na:

Bugarska zupa cukiniowa

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 14.05.2009

Odsłon: 4821

Bardzo kolorowa i wyśmienita zupa cukiniowa

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W średnio dużym garnku zagotować posiekaną cebulę, pokrojoną marchewkę, masło oraz łyżeczkę soli.

  2. Gdy warzywa zmiękną dodać pokrojone drobno cukinie. Po 5 min. gotowania dodać także ryż.

  3. Gotować przynajmniej przez kolejne 20 min., po czym dodać mleko, posiekany koper oraz szczyptę curry i pieprzu.

  4. Po zagotowaniu zdjąć z ognia oraz dodać jogurt wymieszany z jajkiem. Zupę podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń