Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 19
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 34
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 103
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 19
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 34
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 103
Składniki
Do miseczki odważyć mąkę w środku zrobić wgłębienie dodać drożdże, cukier i odrobina wody, lekko wymieszać i odstawić na 15 minut. Gdy zaczyn ruszy dodać sól i stopniowo wodę. Wyrabiać ręcznie aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Zostawić w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętość. Następnie formować bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przez środek każdej bułeczki zrobić przedziałek. Piec w 180 około 20-30 minut. Smacznego