Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułeczki Scones

Przekąski

Autor: ania_sm

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 170

Dodano: 27.11.2008

Odsłon: 1340

Angielskie bułeczki. Najlepiej smakują na ciepło - prosto z pieca. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Dodać masło i rozdrobnić palcami. Zmiksować jedno całe jajko, jedno żółtko i jogurt, dodać do mąki i wymieszać. Zagnieść ciasto, dosypując trochę mąki, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Rozwałkować na grubość ok. 1,5cm, wycinać krążki o średnicy ok. 4-5cm. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i posmarować po wierzchu białkiem. Piec ok. 20 min w temperaturze 200st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń