Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super śniadanie do pracy i nietylko
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Drożdże rozetrzec z cukrem, dodać 4 łyżki mąki i 50-80 ml cieplego mleka. Wymieszać i odstawić zaczyn w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość ( około 25 min ). Przełożyć do miski, wyspać resztę mąki, sól, dodać roztrzepane razem jajko i żółtko. Wyrabiać stopniowo wlewajac pozostałe ciepłe mleko oraz roztopione i ostudzone masło. Wyrobione gładkie ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Ok 2 godzin
Kapustę odcinać posiekać i obgotowac do miękkości. Mozna dodac ulubione przyprawy. Dokladnie przecedzić. Pieczarki posiekac i podsmażyć na maśle. Połączyć z kapustą dodać starta cebulę i śmietanę. Dokladnie wymieszać.
Z wyrosnietego ciasta odrywac kawałki i lepic z nich podłużne bułeczki. Napełniać farszem i zalecić. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoto z obu stron w tem. 180° przez ok. 30 min. W połowie pieczenia posmarować wierzch rozmaconym białkiem i posypać gruboziarnista sola. Smacznego Farsz mozna zrobic wedlugvwlasnego uznania zupelnie z innych skladnikow, moze byc miesny bądź z innymi warzywami.