Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książeczki"Przyślij Przepis"Robiłam i bardzo wszystkim smakowało,dlatego chcę się z Wami podzielić;-)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 318
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32697
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 265
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 318
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32697
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 265
Składniki
Mąkę przesiewamy,wkładamy żółtka i drożdże,wlewamy mleko ciepłe i mięszamy.Dodajemy przyprawy i pół szkl.oleju.Wyrabiamy ciasto,aż przestanie się kleić,opruszamy mąką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Farsz:cebulę drobniutko siekamy,smażymy na oleju,pieczarki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach,dusimy z cebulą 10 min.Doprawiamy solą i pieprzem,studzimy.Ja od siebie dodałam pętko kiełbaski pokrojonej w kostkę:-)
Ciasto rozwałkowujemy na placek ok.1cm.Nakładamy farsz,zwijamy w roladę.Kroimy ukośnie na ok.2cm.plastry.Kładziemy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy w temp.180'C około30 minut.Po tym czasie posypujemy startym serem i czekamy aż się rozpuści.Podajemy z ketchupem.