Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne bułeczki na dobry poczatek dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Przesiewamy mąke.Jajka ubijamy (najlepiej ręcznie ) z mlekiem.Do mąki dodajemy cukier i proszek do pieczenia nastepnie jajka.Masło ''''roztapiamy'''' tzn jesli posiadamy mokrofalówke wkladamy masło na minute dwie tak aby łatwo dało sie rozprowadzic w ciescie poniewaz ciasto wyrabiamy ręcznie,na koncu rodzynki..Ciasto powinno mieć dosć stała konsystencje tzn aby mozna było powycinac kulki wielkosci malych bułeczek (ciasto powinno byc dość grube).Wykładamy na stolnice i ''''rwiemy male kuleczku jesli posiadamy foremke o srednicy szklanki mozemy jej uzyc.Pieczemy w temp. ok 180 stopni az bułeczki stana się rumiane.Smacznego P.S Najlepiej smakuja z masełkiem i dżemem truskawkowym mozna na góre dodac ubita smietane