Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułeczki z rodzynkami

Śniadania

Autor: Madeleine

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 6

Dodano: 30.09.2008

Odsłon: 1014

przepyszne bułeczki na dobry poczatek dnia

Składniki

  • mąka tortowa,mleko,jajka,proszek do pieczenia,drobny cukier,masło lub margaryna ja polecam masłoi rodzynki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przesiewamy mąke.Jajka ubijamy (najlepiej ręcznie ) z mlekiem.Do mąki dodajemy cukier i proszek do pieczenia nastepnie jajka.Masło ''''roztapiamy'''' tzn jesli posiadamy mokrofalówke wkladamy masło na minute dwie tak aby łatwo dało sie rozprowadzic w ciescie poniewaz ciasto wyrabiamy ręcznie,na koncu rodzynki..Ciasto powinno mieć dosć stała konsystencje tzn aby mozna było powycinac kulki wielkosci malych bułeczek (ciasto powinno byc dość grube).Wykładamy na stolnice i ''''rwiemy male kuleczku jesli posiadamy foremke o srednicy szklanki mozemy jej uzyc.Pieczemy w temp. ok 180 stopni az bułeczki stana się rumiane.Smacznego P.S Najlepiej smakuja z masełkiem i dżemem truskawkowym mozna na góre dodac ubita smietane

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń