Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach który się rozchodzi podczas ich pieczenia mówi o nich wszystko. Pyszności!!!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 305
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 305
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży, łyżki mąki i 0,5 szklanki letniej wody. Zostawić do wyrośnięcia.Pozostałe składniki dać do miski, dodać zaczyn, nasiona i dobrze wyrobić ciasto.( Ilość mąki może się zmienić w zależności od jej jakości i wilgotności).Zostawić do wyrośnięcia na ok. godzinę.
Po wyrośnięciu wyrobić ciasto ponownie i formować bułeczki. Układać na blasze naciąć nożem i zostawić jeszcze chwilę do wyrośnięcia.
Przed włożeniem do piekarnika posmarować zimną wodą. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor(ok.40- 45 min).