Do góry

Przekąski Przepis na:

Bulion z żółtkiem

Przekąski

Autor: a-s87

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 27.09.2008

Odsłon: 3371

Zupa łatwa w przygotowaniu, tania, ale za to jaka smaczna!

Składniki

  • kostka rosołowa, 2 szt.
  • żółtko, 1 szt.
  • natka pieruszki, garść
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 l wrzącej wody. Do żółtka w garnuszku wlać powoli gorący bulion (ale nie wrzący , bo żółtko się zetnie), wymieszać. Rozlać na porcje i do każdej dodać trochę siekanej natki pietruszki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń