Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują na ciepło z barszczykiem i na zimno,polecam.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 64
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 64
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Z łyżeczki cukru, drożdży i kilku łyżek mleka zrobić zaczyn /rozetrzeć łyżką / przykryć odstawić aby drożdże zaczęły "pracować" Mąkę przesiać dodać jajko,sól,olej zaczyn i resztę składników.Drewnianą łyżką wszystko dobrze wymieszać następnie wyłożyć na stolnicę i dokładnie wyrobić/ musi odchodzić od stolnicy i rąk/ Odstawić do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Kiedy ciasto podwoi objętość przekroić na dwie części zrobić wałek pokroić na 7-8 kawałków w dłoniach formować łódeczki do środka wkładać po 1 łyżce pokrojonych i usmażonych z cebulką i doprawionych solą i pieprzem pieczarek. Ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia odstawić przykryte aby trochę wyrosły. Wstawić do nagrzanego / 175 stopni / piekarnika piec na złoty kolor 35-40 minut.