Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są nie napompowane i bardziej pożywne
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 69
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 69
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Składniki
Z ciepłego mleka,drożdży ,cukru i mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia.. Do mąki dodać wyrośnięte już drożdze ,wodę z solą(rozpuścić w niej sól) Wyrabiając już dodać stopniowo stopiony już tłuszcz Wyrobione, już ciasto jak będzie gładkie posypać mąką i odstawić do wyrośnięcia
Formować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem odstawić ponownie do wyrośnięcia. Gdy już podrosną nacinamy tępą stroną noża prawie do spodu Smarujemy wierzch olejem Bułki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200stopni Pieczemy około 20- 30 minut