Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 7 bułek :)
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 46
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 26
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 54
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 113
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 46
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 26
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 54
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 113
Składniki
do miski wsypać obie mąki, drożdże, miód, sól, olej, ziarna (ale zostawić troszkę do posypania), czarnuszkę, kminek i wodę. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i odstawić na 30 min. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym, lekko posypać mąką.Formować bułeczki i układać na blaszce, każdą bułkę posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać ziarnami. Piec w 180 stopniach 30 minut. Smacznego