Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest na topie, więc warto spróbować zrobić:)))
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Składniki
Drożdże, cukier i łyżeczkę mąki rozpuścić w mleku, i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po 20 minutach dodać pozostałą mąkę, jajko, sól i stopione masło. Wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od rąk. Przykryć i ponownie odstawić w ciepłe miejsce. Gdy ciasto dobrze wyrośnie, dodac kminek i jeszcze raz zagnieść. Uformować podłużne bułki, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, poczekać aż wyrosną. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.