Do góry

Dania główne Przepis na:

BURACZKI

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 17.08.2009

Odsłon: 25822

Wspaniałe na zimowe dni na zupę i surówkę. (z ok. 1,2 kg buraków wychodzą 3 słoiki po dżemie.)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte buraki ugotować. Ostudzić. Obrać, zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Przełożyć do garnka (można podlać minimalną ilością wody). Doprawić do smaku solą, cukrem, octem (nie za dużo, bo stracą kolor). Gorące nakładać do słoików (po dżemie), mocno zakręcić. Świetne na barszcz lub do dań mięsnych (jako surówka). Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń