Do góry

Dania główne Przepis na:

Buraczki ćwikłowe na zimę

Dania główne

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 432

Dodano: 07.10.2009

Odsłon: 30246

Buraczki z papryką

Składniki

  • 6 kg buraków cwikłowych
  • 1 kg papryki
  • 7 średnich cebul
  • Zalewa:
  • 1/2 litra wody i 1 szkl niepełna
  • 1/2 litra octu
  • 2 łyżki soli pełne
  • 2 szkl cukru niecałe
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraki ugotowac (nie rozgotować) i zetrzeć na grubych oczkach.

  2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do gotującej się zalewy na 5 minut, dorzucić starte buraki, gotować następne 5- 10 minut. Gorące wkładać do słoików i odwracać do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

usiala 10 października 2009 podobne robiłam tylko ze zmniejszonych porcji....pycha zimą :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 08 października 2009 Tak... ale można oczywiście zapasteryzowac, moje z tamtej zimy się trzymały bez... trochę przegotowałam buraczki... więc już nie pasteryzowałam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń