Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki konserwowe

Przetwory

Autor: Malgoisaa__

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 252

Dodano: 03.09.2010

Odsłon: 25530

dobre, idealne do schabowych, etc

Składniki

  • Buraczki podgotowane na półtwardo starte na jarzynówce, 2.5kg
  • ocet (zalewa), 1 szklanka
  • woda (zalewa), 2 szklanki
  • sól (zalewa), 1 łyżka
  • Liść laurowy (zalewa), 3 sztuki
  • Ziarenka pieprzu (zalewa), 4-6 sztuk
  • Duża cebula pokrojona w kostkę (zalewa), 1 sztuka
  • Goździki (zalewa), 4 sztuki
  • Czosnek (zalewa), 2 ząbki
  • cukier (zalewa), 1 szklanka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zalewę zagotować i po ostudzeniu zalać buraczki. Zostawić na 3-4 godziny.

  2. Buraczki przełożyć do słoików i pasteryzować 10 min

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń