Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki marynowane

Przepis dnia 2009-09-05
Przetwory

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 5449

Dodano: 02.09.2009

Odsłon: 26430

jędrne,pyszne i pachnące majerankiem .......buzia:)

Składniki

  • małe buraczki
  • na każdy słoik o,75 l :
  • 4 ziarna pieprzu czarnego
  • liść laurowy
  • 3 ziarna ziela ang.
  • łyżeczka majeranku
  • Zalewa:
  • 1 litr wody
  • 1/2 szkl octu 10%
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki soli
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraczki w łupinach obgotować (10 min), obrać kiedy są jeszcze ciepłe i ewentualnie pokroić - te większe

  2. Do każdego słoika wrzucić przyprawy (pieprz, liść, ziele,majeranek) , wypełnić buraczkami i zalać wrzącą zalewą

  3. Pasteryzujemy krótko 5-10 min.

  4. Smacznego- zimową porą

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 28 października 2009 Robiłam takie buraczki ,sa naprawdę swietne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń