Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki obrodziły i powoli zaczynam myśleć co z nich będę robić w tym roku. Na dobry początek buraczki na ciepło do obiadu. Wczoraj od kuzynki Eli ze Skawiny dowiedziałam się o dobrym sposobie na zrobienie buraczków bez pokaleczonych na tarce rąk.
Polecam.
Odsłon: 100
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 680
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2160
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1469
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 182
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 608
Polecam.
Odsłon: 100
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 680
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2160
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1469
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 182
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 608
Składniki
Buraki szorujemy, myjemy i gotujemy do miękkości w łupinkach. Ugotowane i wystudzone buraki obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w elektrycznej maszynce do mięsa na najdrobniejszym sitku. Nie podawałam proporcji bo każdy ma swoje wypróbowane, ale u mnie było 6 średnich buraków. Trzy łyżki masła rozpuszczamy na patelni wsypujemy 2 płaskie łyżki mąki robimy zasmażkę, dodajemy buraki oraz sól, pieprz i cukier do smaku i na koniec 2 łyżki octu. SMACZNEGO