Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super surówka ,szczególnie polecam do ostrych mięs.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Składniki
Buraczki myjemy ,zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 90 min w temperaturze 200°C (można tradycyjnie przygotować ,gotując). Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rodzynki zalewamy wrzątkiem ,osączamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy buraczki ,przez chwilę smażymy ,dodajemy otartą skórkę z pomarańczy ,sok z ½ pomarańczy i rodzynki. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cynamonem.