Do góry

Dania główne Przepis na:

Buraczki na zimno

Dania główne

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5818

Dodano: 08.11.2009

Odsłon: 21376

Smaczny i zdrowy dodatek do drugiego dania.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraki ugotować w skórce do miękkości ,następnie ściągnąć skórkę i pozostawić do ostygnięcia.

  2. Gdy buraki są chłodne,należy je zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,dodać olej ,ocet,sól i pieprz.Dokładnie wymieszać, w razie potrzeby i własnych upodobań dodać więcej przypraw.(jeżeli ktoś lubi można także dodać ok 1/2 łyżeczki chrzanu)

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alicja 08 listopada 2009 Ja dodaję jeszcze odrobinę cebuli pokrojonej w kosteczkę i cukier,proszę spróbować,pozdrawiam Alicja

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń