Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sprawa...Później: Pyk! i gotowe ;) Polecam zapiekanie buraków tak przy "okazji"...
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 572
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 572
Składniki
Buraki (osobno) zwijamy w folię aluminiową i zapiekamy 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie zalewamy octem ,dodajemy cukier i sól ,dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoiczków ,zostawiając pustą przestrzeń (ok. 1 cm) ,zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.