Do góry

Dania główne Przepis na:

Buraczki tarte ze słoika

Dania główne

Autor: agatasur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 467

Dodano: 25.08.2008

Odsłon: 31772

Wiórki buraczane w zawlewie octowej

Składniki

  • buraki, 3 kg
  • ocet, 3/4 szkl.
  • woda, 1 i 1/4 szkl.
  • sól, 1/4 łyżki
  • cukier, 3/4 szkl.
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraki ugotwać na półtwardo, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wsadzić do słoika. Z podanych składników przygotować zalewę, zalać słoiki i pasteryzować jakieś 15 minut. Można także dodać paprykę i/lub cebulę.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatasur 28 grudnia 2008 Tak więc robiłam buraczki tego lata, a teraz próbowałam i są naprawdę cudowne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EWAM 28 października 2008 Są jeszcze lepsze gdy doda się czosnek wyciśnięty przez praskę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń