Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki w occie

Przetwory

Autor: agatasur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 451

Dodano: 02.05.2008

Odsłon: 22329

Buraczki ze słoika

Składniki

  • małe buraczki ćwikłowe, 1kg
  • ocet, 1/2 szkl.
  • cukier, 2 łyżki
  • sól, 1/2 łyżeczki
  • nasiona kopru, 1 łyżeczka
  • czosnek, kilka ząbków
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraczki wyszoruj i gotuj przez godznę. Odcedź, obierz. Poukładaj w słoikach wraz z czosnkiem. Do każdego słoika dodaaj po parę ząbków czosnku. Zagotuj 2 szklanki wody z cukrem, octem i solą. Zalej buraczki i natychmiast szczelnie je zamknij. Wstaw do rondla z ciepłą wodą i pasteeryzuj przez 10-15 minut. Wyjmi słoiki i odwróć do góry dnem. Gotowe! Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Twój komentarz może być pierwszy

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń