Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ładnie wyglądają ;-) a smakują jeszcze ładniej :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 89
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 120
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 89
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 120
Składniki
Rozgrzać 2-3 łyzki oliwy, wrzucić na nią drobno pokrojony (starty na tarce) imbir, dodać cukier, poddusić. Buraki obrać, pokroić, wrzucić na patelnię, poddusić kilka minut pod przykryciem. Jabłka obrać, pokroić, dodać do buraków, zamieszać, aby nie zczerniały. Poddusić, aż jabłka lekko zmiękną. Skropić sokiem z limonki, doprawić solą.
Można jeść na ciepło i na zimno :)
Smacznego :D 20.05.2009