Do góry

Przetwory Przepis na:

BURACZKI Z PAPRYKĄ

Przetwory

Autor: violast11

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 288

Dodano: 19.11.2011

Odsłon: 34541

Bardzo smaczne buraczki idealne do zimowej spiżarki

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraczki ugotować ze skórką, obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić do utartych buraczków i wymieszać.

  2. Zalewa: cukier, ocet i sól zagotować i wystudzić.

  3. Do wystudzonych buraczków wlać wystudzoną zalewę, wymieszać. Wkładać do słoików i pasteryzować na lekkim ogniu około 25 minut.

  4. Po 3-4 dniach można wyciągać do obiadu:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

violast11 20 listopada 2011 tu nie ma wogóle wody;) tylko cukier, ocet i sól

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamelcia 20 listopada 2011 Fajny przepis,tylko proporcje skladnikow zalewy sa podane na jaka ilosc wody?

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń