Do góry

Przetwory Przepis na:

BURACZKI Z PAPRYKĄ

Przetwory

Autor: violast11

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 200

Dodano: 19.11.2011

Odsłon: 22592

Bardzo smaczne buraczki idealne do zimowej spiżarki

Składniki

  • FARSZ:
  • buraki, 6 kg
  • Papryka czerwona, 6 sztuk
  • cebula, 6 sztuk
  • Zalewa:
  • cukier, 0,5 kg
  • ocet, 1 szklanka
  • sól, 4 łyżki
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraczki ugotować ze skórką, obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić do utartych buraczków i wymieszać.

  2. Zalewa: cukier, ocet i sól zagotować i wystudzić.

  3. Do wystudzonych buraczków wlać wystudzoną zalewę, wymieszać. Wkładać do słoików i pasteryzować na lekkim ogniu około 25 minut.

  4. Po 3-4 dniach można wyciągać do obiadu:)

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

violast11 20 listopada 2011 tu nie ma wogóle wody;) tylko cukier, ocet i sól

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamelcia 20 listopada 2011 Fajny przepis,tylko proporcje skladnikow zalewy sa podane na jaka ilosc wody?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń