Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki w innym wydaniu:),doskonale pasują do drobiu,np do kaczki,gęsi.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35868
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 250
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 281
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35868
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 250
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 281
Składniki
Buraki oczyścić,ugotować w łupinach,obrać i pokroić w ósemki.Na patelni rozgrzać masło,dodać buraki,posypać cukrem i dodać sok z cytryny i pomarańczy.Wymieszać delikatnie i smażyć aż sos zgęstnieje.Od czasu do czasu wymieszać by słodycz oblepiła buraczki.Następnie dodać obraną,podzieloną na cząstki i pozbawioną białej otoczki pomarańczę,jeszcze chwilkę wymieszać (parę sekund),doprawić pieprzem i solą i podawać,smacznego.