Do góry

Przekąski Przepis na:

Camembert smażony

Przepis dnia 2009-06-08
Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 04.06.2009

Odsłon: 20851

Po prostu pyszne i łatwe w przygotowaniu. :)

Składniki

  • serki camembert, 2 szt
  • jajko, 1 szt
  • Bułka tarta, do panierowania
  • żurawiny lub borówki, jako dodatek
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Serki obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce, dwukrotnie. Smażyć jak kotlety, ale na mniejszym ogniu, delikatnie przewracając, by nie uszkodzić skórki. Podawać z żurawiną lub borówkami.

  2. Dobre rady: nie dosalaj, nie dopieprzaj serków, mają byc łagodne, a już są słone, podsmażony serek warto włożyć na chwilę do nagrzanego piecyka, skórka stanie sie bardziej chrupiąca, a środek cudownie płynny...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agaleen 15 grudnia 2014 Hej, czy mieliście kiedyś tak że serek nie wyszedł? Tj. mi zazwyczaj wycohdzi ale już 2 czy 3 razy nie dało się go zjeść bo był jakiś kwasnogorzki. Czy to kwestia marki serka czy jego świeżości? Ostatnim razem do terminu ważności brakowało ok 2 tygodnie ale był tak paskudny że naprawdę nadawał się do wyrzucenia. I był taki jakiś biały w środku.

Czy też tak mieliście? HELP

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 09 listopada 2009 pyyyyycha :) polecam zwłaszcza z żurawinami :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 05 sierpnia 2009 Smażeny syr to chyba nie z camemberta... Też jadłam, ale to był twardszy serek, chyba jakis rodzaj żółtego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 05 sierpnia 2009 my go nazywamy "smażeny syr" bo tak on się nazywa w Czechach w każdej knajpie, gdzie jest podstawowym daniem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 24 czerwca 2009 Uwielbiam to danie! Tyle że ja zawsze przekrawam serek w poprzek na pół i w ten sposób mam dwa cieńsze krążki. A taki przekrojony trzeba wówczas smażyć najpierw od przekrojonej strony, żeby panierka się ścięła zanim ser się rozpłynie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 05 czerwca 2009 No niestety... Kaloryczny to on jest baaardzo... Ale od czasu do czasu można sie skusić. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lienka4 04 czerwca 2009 Znam to :) mój ukochany serek:) szkoda że tuczy;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń