Do góry

Dania główne Przepis na:

Canelloni po polsku *kaneloni* :D

Dania główne

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1320

Dodano: 15.05.2009

Odsłon: 11622

same zalety

Składniki

  • 1 opakowanie canelloni
  • 50-60 dag zmielonej wołowiny
  • pół szklanki ugotowanego na sypko ryżu
  • garść suszonych grzybów, 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • śmietana do gotowania, 1/2 - 1 szkl. wywaru z warzyw
  • surowe jajko, pieprz mielony (dużo), pieprz kajeński, sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Namoczyć grzyby, udusić, pokroić i odstawić. Makaron podgotować - ok. 3 minuty. Połączyć mięso, ryż, posiekaną cebulę i czosnek, jajko, doprawić przyprawami. Nadzieniem wypełnić rurki. Ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Zrobić sos: wymieszać śmietanę, bulion i grzyby, doprawić na ostro. Polać makaron. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika - na ok. 40-50 minut 160 st.C (termoobieg 150)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń