Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla łasuchów lubiących mięsko i makaron:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy jak na klopsy i nadziewamy makaron. Układamy w blasze posmarowaną olejem i wyłożonym folia aluminiową.
Sos: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy do miękkości na małej ilości tłuszczu-może być maśle albo oleju. Następnie dodajemy sok pomidorowy i przyprawiamy solą pieprzem i tabasco. Zalewamy makaron i wstawiamy do piekarnika na 50 min w 180stopni. 5 min przed wyjęciem posypujemy startym serem i wstawiamy do piekarnika do momentu roztopienia sera. Jeśli ktoś lubi można podawać z keczupem.
Smacznego:)