Do góry

Dania główne Przepis na:

canelloni ze szpinakiem

Dania główne

Autor: wellina

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 2862

Dodano: 26.02.2008

Odsłon: 8057

pychotka - uwaga dużo kalorii :-)))

Składniki

  • cebula, 1 duża
  • czosnek, 2 ząbki
  • szpinak, 1 opakowanie
  • Ser biały, 10 dkg
  • ser żółty, 10 dkg
  • marchewka, 1 mała
  • canelloni, 1/2 opakowania
  • sos beszamelowy, 4 szklanki
  • przyprawy:sól, pieprz, papryka ostra, gałka muszkatołowa
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę zeszklić na maśle, dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak, czosnek, gałkę muszkatołową, startą marchewkę, sól i pieprz do smaku. Smażyć jeszcze przez chwilę a pod koniec dodać połowę startego sera żółtego. Gdy trochę przestygnie przełożyć do miski i zmieszać z serem białym. Mamy gotowy farsz do naszych canelloni. Teraz wystarczy je krótko obgotować w osolonej wodzie /ok. 5 min/ i nadziać przygotowaną mieszanką. Ułożyć jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem blasze, polać sosem beszamelowym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1/2 godziny. Pod koniec pieczenia posypać serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mario11 29 maja 2009 misiek nie sciemniaj to zdjecie to lasania canelloni inaczej sie formuje :-) ale danie na 5 pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wellina 21 marca 2008 To jest canelloni! Uwierz mi. po prostu zdjęcie zrobiłam po rozkrojeniu rurek :-)))

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dzikoo 01 marca 2008 Jesteś podła! Jak możesz dawać takie przepisy kiedy się odchudzam! :-D

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń