Do góry

Dania główne Przepis na:

CANNELLONI

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 20.03.2009

Odsłon: 12309

Super rurki makaronowe, które można podawac w dwóch wersjach: mięsnej i wegetariańskiej.

Składniki

  • makaron canneloni, 12-16 rurek
  • mięso mielone, 0,5 kg
  • sól, pieprz
  • czosnek rozgnieciony, 2 ząbki
  • Zioła
  • dowolny sos pomidorowy
  • starty ser żółty
  • oliwa
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wyrobic z czosnkiem i przyprawami.

  2. Przygotowac sos według przepisu na opakowaniu.

  3. Makaron faszerowac mięsem i układac obok siebie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Zalac sosem, posypac serem. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podawac z ulubioną surówką. Smacznego.

  4. W wersji wegetariańskiej jako farszu użyc przesmażonych pieczarek lub mieszanki warzywnej i sosu serowego lub beszamelu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaska1 14 października 2011 Prawdziwe wloskie cannelloni to caly rytual,przygotowania, nie ma mowy o sosach w torebkach. Zreszta co to za satysfakcja w gotowaniu jesli uzywa sie gotowych produktow.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń