Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smakowite nawet dla tych, którzy zwykli wręcz nie cierpieć szpinaku - czyli np. dla mnie;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Wcześniej samoistnie rozmrożone mrożonki łączymy w garnku z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podgrzewamy i odstawiamy.Gdy w miarę ostygnie napełniamy makaron i układamy w żaroodpornym naczyniu.
Masło rozpuszczamy na patelni, wsypujemy przyprawy- mieszamy, następnie mąkę i mieszamy, potem wlewamy mleko. Na koniec dosypujemy skrobię, energicznie mieszamy i zalewamy cannelloni.
Pieczemy w 180-200 st. 25 min. [po 15-20 min.przykrywamy folią aluminiową]