Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 204
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9311
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 204
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9311
Składniki
Cebule drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. W rondlu na rozgrzanym oleju zeszklić połowę posiekanej cebuli i czosnek, dodać marchewkę i pietruszkę. Mięso usmażyć na patelni i przełożyć do rondla, dodać listek laurowy, rozkruszone zioła prowansalskie, koncentrat pomidorowy, przyprawić sola i pieprzem, dusić ok. 10 min, i zostawić do ostygnięcia. Po przestudzeniu do mięsa dodać śmietanę i połowę sera, wymieszać i nadziewać cannelloni, układać w wysmarowanej masłem formie do zapiekania. Na rozgrzanym oleju przesmażyć pozostała cebule, dodać pokrojone w kostkę pomidory wraz z zalewa, doprawić sola i pieprzem, dusić 5 min. Sosem polać cannelloni, posypać pozostałym serem i zapiekać w nagrzanym do 200 C piekarniku przez ok. 45 min.