Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z miesem

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 15.01.2009

Odsłon: 36102

oryginalne danie włoskie

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. W rondlu na rozgrzanym oleju zeszklić połowę posiekanej cebuli i czosnek, dodać marchewkę i pietruszkę. Mięso usmażyć na patelni i przełożyć do rondla, dodać listek laurowy, rozkruszone zioła prowansalskie, koncentrat pomidorowy, przyprawić sola i pieprzem, dusić ok. 10 min, i zostawić do ostygnięcia. Po przestudzeniu do mięsa dodać śmietanę i połowę sera, wymieszać i nadziewać cannelloni, układać w wysmarowanej masłem formie do zapiekania. Na rozgrzanym oleju przesmażyć pozostała cebule, dodać pokrojone w kostkę pomidory wraz z zalewa, doprawić sola i pieprzem, dusić 5 min. Sosem polać cannelloni, posypać pozostałym serem i zapiekać w nagrzanym do 200 C piekarniku przez ok. 45 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nikt_szczegolny 23 kwietnia 2009 surowe cannelloni będzie się piekło wieczność... lepiej makaron zachartować nim się go nadzieje...

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń