Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę zeszklij na oleju. Dodaj mięso, marchewkę i rozgnieciony goździk, przesmaż. Dołóż łyżkę koncentratu i śmietanę, duś na małym ogniu. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem i bazylią, przestudź, wymieszaj z połową startego sera.
Rurki obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź, przestudź, napełnij farszem. Ułóż w natłuszczonym olejem żaroodpornym naczyniu.
Do rondelka wlej bulion, dodaj resztę koncentratu, gotuj kilka minut, by sos zgęstniał, przypraw. Rurki polej sosem i posyp resztą żółtego sera.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 200 st. C, zapiekaj ok. 20. minut.