Do góry

Dania główne Przepis na:

Canneloni z sosem beszamelowym

Dania główne

Autor: Paulin90

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 94

Dodano: 24.02.2008

Odsłon: 16882

Danie jest przede wszystkim sycące...myślę,że polubi je każdy nawet ten kto nie przepada za mięsem mielonym :P

Składniki

  • makaron canneloni, opakowanie (250 g)
  • mięso mielone, ok.1 kg lub więcej zawsze biorę na oko i czasami zostaje
  • przyprawa do mięsa mielonego, 1-2 torebeczki zalezy od upodobania
  • masło, 4 łyżki stołowe
  • mąka, 4 łyżki stolowe
  • mleko, 2 szklanki
  • galka muszkatolowa,sol,pieprz, zalezy od upodobania
  • tluszcz do wysmarowania blachy
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawiamy wedle uznania.Następnie makaron (są to puste rurki) napelniamy farszem mięsnym i ukladamy na wysmarowanej tluszczem blasze.Wlączamy piekarnik i czekamy aż nagrzeje sie do temp 180-200 stopni. Przez ten czas nalezy zrobić sos beszamelowy.W garnku stopic maslo.Gdy juz sie stopi wsypujemy mąkę i mieszamy,aż sie dokladnie polacza.Gdy osiągnie konsystencje gladka wlewamy mleko.Mieszamy az wszystko zgęstnieje i sos osiągnie gladką i kremową konsystencje.Wtedy doprawiamy wedle uznania podanymi przyprawami oczywiscie mieszając.Gdy sos jest gotowy,polewamy canneloni i wstawiamy blachę do piekarnika na ok 20 minut.Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

socharena 17 stycznia 2009 Znakomite danie, dzisiaj go robiłam, pycha.Polecam. Pozdrawiam:))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń