Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, lekkie, ekspresowe, niezbyt slodkie ciasto bez pieczenia
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Tortownicę (21cm) posmarowac tłuszczem i wyłożyć na dnie i po bokach papierem do pieczenia. Herbatnikami wyłożyć dno tortownicy. Masa budyniowa: Mleko podzielić na pół, jedną część zagotować z margaryną i cukrem, drugą wymieszać z budyniami, gdy mleko się zagotuje, przygotować budyń. Gorący wyłożyć łyżką na pokruszone herbatniki, przykryć kolejną warstwą połamanych herbatników (dzięki temu, że budyń jest gorący, herbatniki idealnie zmiękną). Całość pozostawić do ostygnięcia. Masa cappuccino: Mleko zagotować, dodać proszek cappuccino, dokładnie wymieszać i schłodzić. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie (2/3 szkl.), pozostawić do wystygnięcia. Do zimnego mleka z cappuccino wsypać Śnieżkę i miksować kilka minut na wysokich obrotach. Do ubitej Śnieżki dodać serek mascarpone, ponownie zmiksować. Jesli masa okaze sie za mało słodka, można dodać trochę cukru pudru. Wystudzoną żelatynę połączyć z masą, delikatnie i dokładnie mieszając. Masę wylać na herbatniki, wyrównać. Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc, przed podaniem wierzch posypać startą czekoladą. Smacznego :-)