Do góry

Desery Przepis na:

Cappuccino

Desery

Autor: olcia2222

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 477

Dodano: 29.02.2008

Odsłon: 34663

pycha, można pochwalić się teściowej

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić białka, dodawać porcjami 1 szkl. cukru, 4 żółtka, ciągle ubijając. Do piany dodać 1 szkl. mąki z proszkiem do pieczenia i kakao, na końcu olej. Upiec biszkopt przez ok. 30 min.
    Mleko, 5 łyżek mąki, cappuccino, kawę, wodę, 4 żółtka, 1 szkl. cukru wymieszać mikserem. Na wolnym ogniu ugotować z tego budyń cały czas mieszając. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce zimny budyń.

    Śmietankę ubić z cukrem do smaku, dodać rozpuszczoną w 0,5 szkl. wody żelatynę.

    Biszkopt nasączyć herbatą, na to wyłożyć masę cappuccino, następnie śmietankową. Można posypać utartą czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olcia2222 22 marca 2009 tak, trzeba schłodzić, żeby bita śmietana z żelatyną stężały, pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

egraniszewska 22 marca 2009 masa na masę a potem schłodzić czy nie trzeba??

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

luki70 20 listopada 2008 Pychotka!!! Robilem z zona,naprawde rewelacja

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Anky 09 września 2008 Wypróbowałam i stwierdzam, że ten przepis jest rewelacyjny. Ciasto wygląda i smakuje jak to z cukierni. Polecam :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń