Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Składniki
Kawę zaparzyć w 1,5 szkl.wody i wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody i wystudzić.
Jajka ubić z cukrem do białości.
Margarynę ubić na pulchną masę.
Ubite jaja z cukrem dodać małymi porcjami do ubitej margaryny.
do powstałej masy dodać 3 serki homogenizowane i mleko w proszku (ciągle mieszając) a następnie ostudzoną żelatynę.
wszystko dokładnie wymieszać mikserem,aby nie było grudek.
Biszkopty moczymy w kawie (wkładamy i wyjmujemy szybko bo rozmokną za bardzo) i układamy na dnie tortownicy,na to kładziemy 1/2 masy i równo rozprowadzamy.Następnie kładziemy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i pozostałą warstwę masy.Na wierzch układamy znów namoczone biszkopty.Wszystko można polać polewą czekoladową,ale ja robię bez ,bo uważam że jest lepsze.
Smacznego ;D