Do góry

Desery Przepis na:

CAPPUCINO NA ZIMNO

Desery

Autor: NIEDZWIADKI36

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 9

Dodano: 04.08.2009

Odsłon: 8527

ciastoi smakuje rewelacyjnie

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W półtorej szklanki gorącej wody rozpuścić 1 galaretkę i ostudzić. Następnie nasączyć biszkopty w tej galaretce i kłaść jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na36 cm.

  2. Margaryne cukier i żółtko utrzeć na pulchną masę, następnie dodawać powoli serki homogenizowane, mleko w proszku, rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody i ostudzoną kawę, cały czas ucierając. Pod koniec dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na biszkopty.

  3. Gdy masa zgęstnieje ponownie nasączyć biszkopty w galaretce i kłaśc na masę jeden obok druygiego. Ciasto włożyć na 1/2 godziny do lodówki

  4. Dwie galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, a gdy zacznie tężeć polać ciasto. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

NIEDZWIADKI36 18 sierpnia 2009 a nalezy posmarowac dlatego zeby nasaczone biszkopty lepiej odchodziły lub wyłozyc folia spozywcza

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magia 17 sierpnia 2009 robiłam takie ciasto i w przepisie też było napisane żeby wysmarować tłuszczem ale zapomniałam i nic się nie stało :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rysia 12 sierpnia 2009 dziwi mnie dlaczego smarować forme tłuszczem jeśli się tego nie piecze?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń