Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tego ciasta jest to ,że nigdy nie masz go dosyć...chciałabyś jeść bez końca!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
CAPPUCINO Z PIANKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ Masa cappuccino: - opakowanie cappuccino czekoladowego (130g) - 2,5 szklanki mleka - 4 opakowania Śnieżki - 2 łyżki żelatyny Pianka cytrynowa: - 1/2 l śmietany kremówki 30% - 1 galaretka cytrynowa - 1 łyżka cukru pudru Bita śmietanka: - 1/2 l śmietany kremówki 30% - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan fixy Dekoracja: Tarta czekolada do posypania Najpierw upiec biszkopt. Ostudzić. Blaszka 25x40 cm. Masa cappuccino: Zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino. Ostudzić. Do zimnego dodać śnieżki i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy. Wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Cytrynowa pianka: Ubić śmietanę (należy pamiętać,że musi być zimna). Dodać do niej cukier puder i tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Bita śmietanka: Śmietanę ubić. Dodać cukier puder i śmietan fixy. Wyłożyć na piankę. Wierzch posypać tartą czekoladą.