Do góry

Desery Przepis na:

Cappucino z kokosem

Desery

Autor: Gabi16

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 593

Dodano: 16.01.2010

Odsłon: 20054

Do kawy

Składniki

  • Biszkopt ciemny:
  • 6 jaj
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Placek kokosowy:
  • 20 dkg kokosu
  • 5 białek
  • szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 5 żółtek
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki tortowej
  • 2 szkl. mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 kostka masła
  • 30g cappuccino waniliowego w proszku
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Ubijamy białka, dodajemy żółtka z cukrem i ubijamy dalej. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem (bardzo ważne, żeby mieszać łopatką, a nie mikserem, bo nie wyrośnie). Na koniec dodajemy przesiane kakao. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 175 stopni. Biszkopt przekrawamy na 2 części

  2. Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy kokos z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Pieczemy w tej samej formie co biszkopt w temperaturze 175 stopni ok 30 minut.

  3. Masa: Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy, żółtka wymieszać i ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń i kawę ciągle ucierając.

  4. Na biszkopt dajemy część masy kładziemy placek kokosowy ,resztę masy i drugą część biszkoptu.Polewamy polewą.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

simona06 28 stycznia 2010 Mam pytanie czy aby to Placka Kokosowego nie zapomnialas czegos przepisac bo wlasnie go robilam i Powiem Tak wyszla Pelna Popelina!! Reszta przepisu jest Ok:))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

simona06 28 stycznia 2010 Mam pytanie:czy aby nie zapomnialas czegos przepisac do tego Placka Kokosowego bo powiem Ci ze wlasnie go robilam i z tego ülacka to wyszla Pelna Popelina!! reszta Ok!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Befado 17 stycznia 2010 Piekę to ciasto bardzo często jest wyśmienite.Myślę tylko,że przepisałaś go z książki Siostry Anastazji i zmieniłaś tylko proporcje na biszkopt.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń