Do góry

Desery Przepis na:

Capuccino

Desery

Autor: kuchniahanny

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 390

Dodano: 02.06.2009

Odsłon: 2264

Tanie i lekko zmodyfikowane...

Składniki

  • biszkopt, z 4-5 jajek
  • MASA BUDYNIOWA:
  • mleko, 2 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • Mąka pszenna, 2 łyżki
  • mąka ziemniaczna, 2 łyżki
  • cukier, 3 łyżki
  • cukier waniliowy, torebka
  • margaryna, kostka
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • MASA CAPUCCINO:
  • kawa capuccino czekoladowe, opakowanie
  • mleko (przegotowane), 2 szkl.
  • śnieżka na mleko, 2 opakowania
  • rozpuszczona żelatyna, łyżka
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MASA BUDYNIOWA:Jajka roztrzepać z mąkami i mała ilością mleka. Zagotować mleko z cukrami, wlać roztrzepane jajka.(ugotować budyń). Ostudzić masę i utrzeć z margaryną i sokiem z cytryny. Wyłożyć na biszkopt.

  2. MASA CAPUCCINO: kawę capuccino rozpuścić w przegotowanym mleku. Gdy wystygnie ubić na nim śnieżki, dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę wyłożyć na placek. Schłodzić w lodówce.

  3. Najlepsze na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń