Do góry

Dania główne Przepis na:

Carbonara

Dania główne

Autor: poziomka45

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 2

Dodano: 29.01.2009

Odsłon: 1160

Smacznego!

Składniki

  • Boczek wędzony, 35 dag
  • jajka, 15
  • cebula, 1
  • parmezan, 15 dag
  • makaron spaghetti, świderki lub wstążki, 1 kg
  • sól, pieprz, oregano, bazylia
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek i cebule pokroić w kostkę, usmażyć. Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz, oregano,bazylie, starty parmezan. Makaron ugotować wefług przepisu na opakowaniu i odcedzić. Do goracego makaronu wlać roztrzepane jajka, wyłożyć gorący boczek z cebulą i wymieszać. Jeżeli jajka sie nie scieły, postawić garnek na ogniu i chwilę podgrzewać, mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń