Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące danie, poradzi z nim sobie nawet początkujący kucharz.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1052
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1052
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 105
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie - al dente.
Na patelni przysmażyć drobno pokrojoną pancettę na złoty kolor.
W szklance wymieszać kremowkę, żółtko i parmezan na gładką masę.
Pod patelnią z boczkiem wyłączyć ogień, dorzucić odcedzony (nie płukany) makaron, wlać sos śmietankowo - jajeczny. Wymieszać - nie podgrzewać!!!! Sos ma pozostać kremowy i aksamitny. Posypać natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.
Przepis już kiedyś zamieszczałam, ale przypadkowo skasowałam. Zamieszczam raz jeszcze - Może ktoś skorzysta :)