Do góry

Przekąski Przepis na:

Carpaccio z wedzonego lososia

Przekąski

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 15.04.2009

Odsłon: 5323

Przepyszna przystawka, zagoscila na stale na naszym stole, przy okazji wiekszych imprez, rewelacyjne do wodeczki :))

Składniki

  • wedzony losos, 300 g
  • czarne oliwki, 15 sztuk
  • czerwona cebula, 1 sztuka
  • czosnek, 2 zabki
  • oliwa z oliwek
  • sol krystaliczna
  • balsamico
  • pieprz grubomielony
  • sok z cytryny
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Lososia cieniutko kroimy w male paseczki i ukladamy na talerzu. Cebule kroimy w drobniutka kosteczke, a oliwki na plasterki. Posypujemy nimi lososia, opruszamy sola i pieprzem(mozemy takze dodac swieza bazylie).Skrapiamy oliwa z oliwek, balsamico i sokiem z cytryny.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivona 05 maja 2009 Carpaccio robi się z surowego produktu a nie wędzonego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 16 kwietnia 2009 to z pewnością jest przepyszne , większość składników to moje ulubione, ale jednego nie znam wcale -balsamico, czy chodzi o ocet balsamiczny?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń